Με το πρόγραμμα αυτό ενδυναμώνουν οι ερευνητικές συνεργασίες και οι ακαδημαϊκοί δεσμοί ανάμεσα στο Τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και των Ομάδων Ψυχιατρικής Έρευνας των Πανεπιστημίων του Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας και της Φορταλέτζα της Βραζιλίας, με τις οποίες υπάρχει  ένα πλούσιο ιστορικό συνεργασίας πάνω στην Εφαρμοσμένη Κλινική Έρευνα τα τελευταία χρόνια.

Ο Κύριος Ερευνητής έχει εγκαθιδρύσει και λειτουργήσει τη Μονάδα Συμβουλευτικής - Διασυνδετικής Ψυχιατρικής (Σ - Δ Ψ) του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μονάδα η οποία αποτελεί την πρώτη και τη μόνη ανεξάρτητη Μονάδα Σ - Δ Ψ στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση και η λειτουργία της Μονάδας Σ - Δ και οι προηγούμενες έρευνες έχουν εγκαταστήσει μία αδιάκοπη και καρποφόρα συνεργασία με την πλειοψηφία των Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου μας.

Η Ελληνική Εταιρεία Ρευματολογίας έχει χορηγήσει οικονομική υποστήριξη για την αρχική έρευνα στον τομέα των ψυχοκοινωνικών παραγόντων που σχετίζονται με τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα.

Η ακαδημαϊκή ομάδα έρευνας έχει ως βάση διεθνώς καταξιωμένα ερευνητικά κέντρα στην ψυχιατρική, την κλινική ψυχολογία και τη νοσηλευτική στην ψυχική υγεία και τη γενική ιατρική.