Παραδοτέα ανά Ενότητα Εργασίας

 

ΕΕ1 – Παραδοτέο 1.1. Συχνότητα και μορφή των επειγουσών και εκτάκτων επισκέψεων των ασθενών με χρόνια σωματικά νοσήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
Εκτίμηση της συχνότητας και του μοντέλου της έκτακτης και επείγουσας περίθαλψης στους Έλληνες ασθενείς με διαβήτη, ρευματολογικές διαταραχές και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.


ΕΕ1 – Παραδοτέο 1.2. Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες που σχετίζονται με αναζήτηση επείγουσας ή έκτακτης περίθαλψης από ασθενείς με χρόνια σωματικά νοσήματα.
Προσδιορισμός των ψυχοκοινωνικών παραγόντων που συνδέονται με την αναζήτηση έκτακτης και επείγουσας περίθαλψη από τους ασθενείς με αυτές τις 3 χρόνιες νόσους.


ΕΕ2 – Παραδοτέο 2.1. Στάθμιση της κλίμακας Patient Health Questionnaire 15 (PHQ-15)
Διάθεση προς χρήση στον Ελληνικό πληθυσμό μιας σταθμισμένης έκδοσης της κλίμακας ανίχνευσης της σωματοποίησης Patient Health Questionnaire 15 (PHQ-15).


ΕΕ3 – Παραδοτέο 3.1. Ο ‘Κανόνας Κλινικής Πρόγνωσης’ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ένας κλινικός κανόνας πρόγνωσης για τον εντοπισμό των ασθενών που είναι δυνητικά συχνοί χρήστες της έκτακτης ή επείγουσας περίθαλψης και τον προσδιορισμό εκείνων των προγνωστικών δεικτών που μπορούν να επηρεαστούν από τις νέες παρεμβάσεις προκειμένου να μειωθεί η έκτακτη ή επείγουσα περίθαλψη.


ΕΕ4 – Παραδοτέο 4.1. Γιατί οι ασθενείς με χρόνιες νόσους αναζητούν απρογραμμάτιστη ή επείγουσα περίθαλψη;
Μια λεπτομερής και ακριβής κατανόηση για όσους έχουν πρόσβαση στην απρογραμμάτιστη και έκτακτη περίθαλψη, γιατί το κάνουν αυτό, τι βιώματα έχουν και τι τελικά συμβαίνει σε αυτούς.


ΕΕ5 – Παραδοτέο 5.1. Τυποποιημένη παρέμβαση για τη μείωση των απρογραμμάτιστων ή επειγόντων επισκέψεων στα ΤΕΠ
Παροχή μιας τυποποιημένης παρέμβασης που θα βασίζεται στα ευρήματα του κλινικού κανόνα πρόβλεψης και θα είναι εφικτή και αποτελεσματική στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.


ΕΕ6 – Παραδοτέο 6.1. Ενέργειες δημοσιότητας και διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων
Συμμετοχές και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, δημοσιεύσεις σε έγκριτα Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διοργάνωση ημερίδας σχετικά με την ‘έκτακτη και επείγουσα περίθαλψη’ όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί. Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στον τοπικό ή/και στον Ελληνικό τύπο (εφημερίδες, άλλα ΜΜΕ). Δημιουργία ιστοσελίδας. Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με μια περιεκτική έκθεση στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο να ληφθούν υπόψη στην διαμόρφωση πολιτικών υγείας.

 

Τα επιμέρους παραδοτέα που προκύπτουν απο τις παραπάνω

Ενότητες Εργασίας αποτυπώνονται σε:

 

 

  • Ενημερωτικά Φυλλάδια για τους Ασθενείς που πάσχουν απο:

 

  • ΧΑΠ